top of page

Nieuws: verbonden als studiekeuzecoach aan 'Studiekeuzeadvies'

Het maken van een studiekeuze is een belangrijk moment in je leven. Met de hoeveelheid keuzemogelijkheden wordt het er ook niet bepaald makkelijker op. De uitval en switch onder jongeren in met name het eerste studiejaar is erg hoog. De belangrijkste reden dat studenten uitvallen is het maken van een verkeerde studiekeuze. Dat regelmatig een verkeerde studiekeuze wordt gemaakt, kun je jongeren niet verwijten: jongeren moeten op steeds jongere leeftijd een keuze maken. Die keuze heeft consequenties voor hun toekomst. Dat jongeren niet altijd in staat zijn die keuze te maken wordt vaak over het hoofd gezien. De hersenen zijn nog niet volgroeid om alle consequenties van die keuze te voorzien. Het maken van een studiekeuze die wél bij je past, bespaart je een hoop stress, frustraties, teleurstellingen en niet onbelangrijk: geld. De hulp inschakelen van een professional bij het maken van die belangrijke keuze voor je toekomst, is daarmee niet langer een luxe maar vaak bittere noodzaak.Met trots mag ik zeggen dat ik per heden als zelfstandig coach ben verbonden aan de organisatie Studiekeuzeadvies. Daar ben ik trots op, want Studiekeuzeadvies is de meest gevraagde en ervaren aanbieder op het gebied van studiekeuzeadvies. De studiekeuzecoaches van deze organisatie staan dicht bij de studentenwereld en kunnen zich goed inleven in de situatie van de studiekiezer. Studiekeuzeadvies staat voor:


Doelgerichte trajecten Alle trajecten zijn zo opgebouwd dat je, samen met je persoonlijke professionele studiekeuzecoach, doelgericht toewerkt naar een concrete studiekeuze. Leren, ontdekken, ervaren & kiezen! Er wordt tijdens het traject gebruik gemaakt van de persoonlijkheids- en studieinteressetesten van Talentfocus, die speciaal zijn ontwikkeld voor jongeren.

Kiezen met zekerheid Door jou te begeleiden in het hele traject is de kans op het maken van de juiste keuze groot. Zo begin jij met een goed en zelfverzekerd gevoel aan jouw nieuwe opleiding!

Bij jou in de buurt StudieKeuzeAdvies biedt trajecten in vrijwel alle grote steden in het land. Zo zijn zij altijd bij jou in de buurt.


Resultaat: 92% door naar 2e jaar Afgelopen jaar gaf 92% van de studenten aan dat de keuze inderdaad de juiste is gebleken.

Onderdeel van Lyceo

Studiekeuzeadvies is onderdeel van Lyceo.

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot studiekeuze en leren coderen. Je vindt Lyceo door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op de eigen vestigingen.

De missie van Lyceo is om leerlingen alle ondersteuning te bieden voor een bloeiende schooltijd. "Want het ervaren van je eigen succes en geluk, is de basis om te worden wie je bent."


Bij die missie sluit ik mij helemaal aan!


Wanneer heb je iets aan een studiekeuzeadvies-traject?

  • Je bent een serieuze scholier die zich goed wil voorbereiden op zijn of haar toekomst;

  • Je hebt geen idee wat je wil. Of je vindt juist veel leuk en je twijfelt;

  • Je woont in het buitenland en zou graag in Nederland gaan studeren, maar hebt geen idee welke opleidingen er zijn;

  • Je vraagt je af ‘Welke studie past bij mij?’ of worstelt met de vraag ‘Wat wil ik worden?;

  • Je hebt al een idee wat je wil gaan studeren maar wil toch verder kijken dan je eerste ingeving;

  • Je bent gestopt met een studie en weet nu niet wat je wilt gaan doen;

  • Je bent nog bezig met een studie maar twijfelt of deze wel bij je past.

Moet jij binnenkort een studiekeuze maken?

Moet jij binnenkort een studiekeuze maken en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Plan dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek bij Studiekeuzeadvies om de mogelijkheden te bespreken. Woon je in Almere of omstreken? Grote kans dat ik jouw studiekeuzecoach word! Uiteraard kun je altijd je voorkeur voor mij als coach opgeven.

Heb je vragen over het studiekeuzeadviestraject dan mag je natuurlijk ook met mij contact opnemen. Voor de definitieve aanmelding voor een studiekeuzeadvies-traject zal ik je altijd doorverwijzen naar mijn externe collega's van Studiekeuzeadvies.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page