top of page

Grote vragen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022

Regelmatig post ik iets op Instagram of Linked-in, over iets dat mij bezighoudt. Hier kun je deze korte stukjes teruglezen. Ben je op zoek naar een wat langer artikel? Bekijk dan mijn blogberichten.


Hoe kán het dat wij mensen ‘een ervaring’ hebben? Produceert ons brein ons bewustzijn (‘wij zijn ons brein’, naar het fameuze boek) of ontvángt het iets? En zijn wij echt de enige levende wezens met bewustzijn of is het ‘t narcisme van de mens, waardoor wij onszelf boven al het andere leven stellen?


Wetenschappelijke inzichten over deze eeuwige vraag zijn gigantisch aan het verschuiven. Het raadsel is nog lang niet opgelost, maar zelfs natuurkundigen stappen af van de opinie dat wij alleen maar materie zijn. Dat zegt toch wat. Voortkomend uit ‘nieuwe’ inzichten uit de kwantumfysica (de natuurkundige studie naar de allerallerkleinste deeltjes)


Ik vind het razend interessant. Als loopbaancoach zijn ‘de ervaringen’ van mensen mijn gereedschap. Hoe die ervaringen nu eigenlijk tot stand komen, daar kan ik niet genoeg over horen en lezen.


Wie nu denkt ‘mens waar heb je het over🤯’, scroll vooral verder 😄. Wie dit ook interessant vindt raad ik aan de nieuwe podcast reeks 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐀𝐟𝐟𝐚𝐢𝐫𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐍𝐑𝐂 te beluisteren. Via Spotify of Apple podcast App. Ook oude afleveringen van dit kanaal zijn interessant trouwens.


Ga ik nu even verder mijmeren over deze vraag 😉.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page